Invigning av Trygghetsboendet

04 Apr

Onsdagen den 21 mars överlämnades och invigdes vårt och Kungsbackas första trygghetsboende med bubbel, brie och boule.

Byggnaden överlämnades av Erlandsson Bygg och har nu gått från att vara ett hus till att bli hem för drygt 75 hyresgäster som är 65 år eller äldre.
Istället för invigning av traditionellt slag blev det ett "tredje boulekast". Vår VD Christer Kilersjö stod till slut som segrare efter en jämn match mot hyresgästen Kent Jarnestål. Boulekastet avslutades med fyrverkerier och därmed var Kungsbackas första trygghetsboende i Kolla Parkstad officiellt invigt.

Redan den 19 mars kom första flyttlasset till Månstens- och Gnejsvägen. Många hyresgäster har lämnat sina hem sedan många år och har stora förväntningar på det nya boendet.

- Jag har alltid bott i en stor villa, men nu känns det bra att komma hit och träffa andra.
Det är viktigt att det finns någon att prata med och jag hoppas på att vi ska få en bra gemenskap och ha roligt tillsammans, säger Rune Erlandsson som är en av hyresgästerna.


De fyra årstiderna finns representerade i huset och gemensamhetslokalen har blivit den naturliga platsen för spontana möten och en stunds småprat om livet nu och då. Pia Erheden från Eksta arbetar som trygghetsvärd och finns på plats varje vardag. På frågan om hur hon ser på sitt nya arbete svarar hon:

Det här är det roligaste och kanske viktigaste jobbet jag haft. Efter snart en månad tillsammans med dem som flyttat in är jag helt övertygad om att detta är framtidens boende för äldre. Det finns så många kloka människor, så mycket erfarenhet och livsöden som samlats under detta tak. Våra hyresgäster bjuder generöst på sig själva och redan nu kan jag se hur spontana möten lätt blir till i lokalerna. En liten stund i gemensamhetslokalen med lite gott ”tjöt” och någon att skoja med gör livet lite bättre. Vi har redan fått massor med uppslag från hyresgästerna om vad de vill göra tillsammans. Ledorden i trygghetsboendet är Gemenskap, Aktivitet och Trygghet. Vi kan förverkliga det tillsammans.

 

 

Boulebanan och trygghetsboendet invigs

Samvaro och social gemenskap