Trygghetsboende - Första boulekastet

20 Maj

 

 

Det är med lite extra stolthet vi ska bygga ett nytt attraktivt boende för Kungsbackas seniorer. Tillsammans med Erlandsson bygg skall vi skapa ett boende med fokus på gemenskap och trygghet. 

Idag samlade vi till ”det första boulekastet”. Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande kastade det första klotet. Det blev den symboliska starten för Kungsbackas allra första trygghetsboende*.

På den gräsbevuxna tomten hade vi byggt en temporär boulebana. Med många olika spelstilar, liv och lust gav alla besökare prov på tekniska varianter för att nå och träffa siffrorna som omvandlades till pengar.

Med gemensamma krafter samlades 250 poäng. Poängen omvandlas till kronor, (250  poäng x 10 kronor).  Eksta och Erlandssons bygg skänker nu lika mycket var. Totalt 5.000:- går till UNHCR (FN:s flyktingorgan).

 

År 2018 på våren är det klart för 69 nya hyresgäster att gå fler spännande boulematcher.

Läs mer om trygghetsboendet här>>

 

Tack alla för en trevlig förmiddag

 

*Trygghetsboendet kommer att byggas som passivhus samt uppfylla miljöbyggnad guld. Läs mer om detta på www.passivhuscentrum.se

 

Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande och Christer Kilersjö, VD Eksta Bostads AB samt representanter från Trygghetsboendets referensgrupp

 

 

Hans Forsberg kastar det första boulekastet. Den symboliska starten för Kungsbackas allra första trygghetsboende

 

från vänster Markus Brink, VD Erlandsson Bygg förbereder sig inför sitt boulekast

Christer Kilersjö kastar sitt premiärklot

 

Richard och Alexander från Eksta såg till att det praktiskta fungerade under invigningen.