Om Eksta

ekonomi, kvalitet, service, trivsel, ansvar

 

Eksta Bostads AB är Kungsbacka kommuns bostadsföretag. Vi äger och förvaltar cirka 3.000 hyresrätter samt äldreboenden, förskolor och skolor samt ett fåtal kommersiella lokaler i anslutning till våra bostadsområden. Det innebär att många kungsbackabor bor i våra lägenheter och också att många har sin arbetsplats eller skolgång i våra lokaler. Våra bostäder finns ifrån Frillesås i söder till Kullavik i norr. 

Bolagsnamnet Eksta är bildad av ledorden Ekonomi Kvalitet Service Trivsel och Ansvar. Vårt signum är ett miljöklokt boende. Det lever vi upp till bland annat genom vår sedan länge etablerade storsatsning på sol. Vi värmer vatten genom solfångare och producerar el genom solceller på taken. Våra panncentraler är lokalt placerade och vi producerar värme och varmvatten till våra egna fastigheter, men också till externa kunder. Vi använder uteslutande biobränslen som källa för uppvärmning.

Vi är 47 anställda som har god sammanhållning och nära till skratt. Det smittar av sig. Ekstas personal ger ofta det där lilla extra. Det resulterar i en stor mängd nöjda hyresgäster. Bor du hos oss ska du bo bra.

Behovet av en god bostad kommer alltid att finnas, men definitionen av vad en god bostad är kommer självklart att förändras. Därför är det viktigt att vi är uppmärksamma och skapar bostäder som fungerar under lång tid t ex genom effektiva och flexibla planlösningar och ny teknik. Det kräver ett långsiktigt tänkande och ansvar för framtiden. Vi vill medverka till den positiva utvecklingen av framtidens Kungsbacka.

Vi arbetar målinriktad i hela organisationen. Klicka på länken och läs våra övergipande bolagsmål.